Hoe moet ik een urn zelf vullen?

Zelf een urn vullen is niet moeilijk, maar vraagt wel de nodige aandacht. Er is zorgvuldigheid voor nodig. Met de juiste instructies, kun je eenvoudig zelf de door jou gekozen urn vullen met de as van jouw dierbare.

Stap 1

Ontvet de onderkant van de urn zo goed mogelijk. Dit kan met ieder ontvettingsmiddel. Volg hiervoor de instructies op de verpakking. Maak na het ontvetten de urn helemaal droog.

Stap_1

Stap 2

Leg een vel papier of een schone doek op een vlakke ondergrond, daar waar jij de urn wil gaan vullen. Zet de urn hierop of houdt de urn hierboven. Hierdoor kun je eventueel overtollig as eenvoudig bij elkaar houden.

Stap_2

Stap 3

Met de door ons meegeleverde trechter kun je de urn nu gaan vullen.

Stap_3

Stap 4

De laatste stap is het sluiten van de urn. In ons assortiment hebben we urnen met diverse afdeksystemen. Bekijk goed welk systeem de urn heeft, welke (bijgeleverde) materialen je nodig hebt en wat je eventueel bij moet bestellen. Globaal kun je uitgaan van onderstaande.

 

  • RVS (roestvrijstaal) – Deze urnen hebben een afsluitplaat met schroefjes die vastgeschroefd kunnen worden met de gratis meegeleverde inbussleutel. Het advies voor deze urnen is om de aszak in de urn te plaatsen. Voor buiten gebruik of gebruik in een vochtige omgeving is het aan te raden om een laagje siliconenkit aan te brengen voor het plaatsen en dichtschroeven van het afdekplaatje. Eventueel kun je kit bestellen in de webshop. Voor binnen gebruik is stevig aandraaien voldoende.
  • Keramiek – De bijgeleverde afsluitplaat moet vastgemaakt worden met twee componenten lijm, die je via de webshop kunt bestellen.
  • Glas – De afsluitplaat is vast te maken met een zelfklevende plakstrip, gratis meegeleverd bij de urn.
  • Metaal – De meegeleverde afsluitplaat is vast te maken met schroefdraad in de opening van de urn.
  • Sieraden – Deze zijn allemaal af te sluiten met schroefdraad in de opening van het sieraad. 
Stap_4
Contactpersoon

Heb je een vraag?

Het eerste licht na het donker

Vind de beste urn