Waar kan ik een urn plaatsen?

In principe kunnen urnen geplaatst worden op vrijwel iedere plek. Buiten in de tuin, op een begraafplaats, in de grond of binnen. Afhankelijk van het materiaal, zijn sommige plaatsen wel of niet geschikt. Op deze pagina geven we je een uitleg per materiaalsoort. 

Glas

Glazen urnen zijn meer geschikt voor een plekje binnen. Ze kunnen wel buiten en zijn getest tot een temperatuur van -20 graden, maar het blijft glas. Als er op enige manier water in de urn kan blijven staan, bijvoorbeeld een urn waar ruimte is voor een kaarsje, dan kunnen ze niet buiten worden gebruikt. Bij vorst vriest dan de urn kapot.

Eeuwige roos aanbod ochtendlblauw

RVS & Cortenstaal

Urnen van RVS of cortenstaal zijn uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten. Vooral de cortenstalen urnen worden steeds mooier als ze buiten staan. Hoe langer deze urnen buiten staan hoe meer de roestkleur naar voren komt. RVS urnen zijn gemaakt van onderhoudsvrij materiaal dat niet zal gaan verweren, waar je de urn ook neerzet. Hetzelfde geld voor RVS urnen met poedercoating. 

230406_Ochtendblauw_cortenstaal_buiten

Keramiek

Keramische urnen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Keramiek is klei die op een temperatuur van meer dan 1200 graden is gebakken. Het is altijd waterdicht en blijft mooi.

riposa-267web-kopie-051339900-1679573495_medium
Contactpersoon

Heb je een vraag?