Eeuwige Roos - Handmade with love

Vanuit de liefde voor handgemaakte producten heeft de Eeuwige roos een collectie samengesteld van handgemaakte as- en grafornamenten. In samenwerking met een aantal (glas)kunstenaars uit verschillende landen worden de mooiste as- en grafornamenten gecreëerd. Elk ornament is met de hand vervaardigd en daarom uniek. Dat maakt het extra bijzonder. 

Aanbod

Alle urnen zijn meer dan alleen een aandenken en passen in elk interieur. De collectie geeft een gevoel van verbondenheid en authenticiteit. Alle urnen worden met de hand gemaakt. Dat maakt elke urn uniek.

Eeuwige Roos biedt een grote selectie urnen in verschillende modellen, kleuren en maten. Het assortiment bestaat uit 4 verschillende collecties van handgemaakte kristallen glazen urnen: Memorie-Line, Premium-Line, Stardust-Line en de Elan-line.

Eeuwige roos aanbod ochtendblauw

Zand, kalk en soda..

Glas bestaat uit, zand, kalk en soda.Deze grondstoffen worden gemengd en verwarmd in een glassmeltoven tot een temperatuur van 1300 graden. Vloeibaar glas wordt gegenereerd door extreme verhitting. In samenwerking met Ochtendblauw ontwerpen en creëeren we persoonlijke urnen met een naam, figuratie of korte boodschap. 

Eeuwige roos zand kalk en soda ochtendblauw

Vakmanschap, ervaring en geduld

Afhankelijk van de grote van het glasornament haalt de glasblazer meerdere keren het glas met de blaaspijp uit de oven. Elke keer als de glasblazer de blaaspijp in de hete glasmassa dompelt komt er een laagje glas bij. Door middel van de blaaspijp kan de glasblazer lucht in het glas blazen. Hierdoor kan de glasblazer het ornament naar zijn wens vormen. Tijdens dit proces mag het glasornament niet stilgehouden worden. De blaaspijp met daaraan het hete glas moet constant ronddraaien om te voorkomen dat het glasobject uitzakt.

Eeuwige roos Productieproces Ochtendblauw

Blaastechnieken, ervaring en het juiste gereedschap

Om tot de juiste vorm te kunnen komen maakt de glasblazer niet alleen gebruik van blaastechnieken, maar ook van speciaal gereedschap. Wanneer de glasblazer klaar is met blazen en vormgeven, is het zeer belangrijk dat het glasornament in een koeloven langzaam terug gekoeld wordt. Op deze manier is het mogelijk om de meest prachtige as-gedenkornamenten te creëren.

Eeuwige roos productieproces glas ochtendblauw

Het eerste licht
na het donker

Vind een mooie glazen urn voor jouw dierbare!